top of page
IMG_0783.jpg

Et regenerativt projekt

klimaloven.png

Det lille DSB-billetsalg ved Charlottenlund Station, er tegnet af K.T.  Seest og opført i 1926,. Huset, som er bevaringsværdigt, stod ubrugt og forfaldent hen i mange år. Cigaretskodder, tyvekoster, glasskår og rustne cykler lå spredt ud over den tilvoksede grund. Et rigtig skummelt sted. 

Jorden udpint, huset misligeholdt, Nedbrudt, brugt og forladt. Farvel og tak.

 

Men ikke længere. Nu har et arbejdsfællesskab af iværksættere, der ønsker at bidrage til den transition, vi befinder os i som mennesker og som samfund, sammen skabt et menneskeligt mangfoldigt, smukt istandsat forsamlingshus med tilhørende byhave.

 

Pavillonen er istandsat med bæredygtige materialer, i respekt for både fortid og fremtid.

Alt er nænsomt renoveret, uden brug af kemikalier og uden ressourcefrås. Vores vægge er malet med lermaling, linoliemaling på alt træværk, lissom naturmaling er brugt på lofter, alt inventar er købt secondhand og vores træ og andre materialer er genbrug.

 

Til huset hører foreningen Danmarks Mindste Forsamlingshus som arbejder for aktiviteter, der samler folk i et bæredygtigt, stærkt lokalsamfund. Årstidsbestemte arrangementer, som fastelavn, sankt hans, juletræstænding m.m. 

 

Vi genopbygger jorden, samler grønne fællesskaber – og planter nyt i vores 1000 m2 store byhave ”Stationshaven”.  Vi støtter et samfund og et paradigmeskifte baseret på regenerative og cirkulære principper, hvor organisationer, design, kunst, arkitektur og mennesker er i balance - inspireret af naturens egne systemer. Meget symbolsk er det, at vores hus er rundt. Vi er den fjerde sektor; Det private, det statslige og det frivillige i (for det meste) skøn forening.

Der er mange ønsker om en bedre verden derude. Ønsker om fællesskab, ideer om genopbygning og vidensdeling,  som bare har manglet et sted at være og vokse. 

Det sted har vi nu. Vi glæder os til at byde dig velkommen i vores grønne oase :)

 

Følg med i arbejdet her på hjemmesiden, og på insta:

@pavillonencharlottenlund

@stationshaven


#tilbagepaasporet

#regeneration
 

bottom of page