top of page

"Hallo, underverden!

Græskar, flagermus, skeletter…måske er det sådan du, eller en du kender, holder Halloween?

Halloween er en højtid med hedenske rødder i den keltiske folketro. Her skulle portene til de dødes rige stå åbne.


På Alle helgenes aften, en blanding af aztekertraditioner og kristne traditioner, handler det i dag mest om at mindes de, der døde i løbet af året.


En anden tradition, der også handler om døden, er Dias De Los Muertos, De Dødes Dag, som mange fejrer i Mexico.

Mange kalder det den mexicanske version af Halloween, men det er ikke helt rigtigt. For mange betyder Dias De Los Muertos glæde, fejring, og ikke mindst respekt for dem der ikke er her mere, og symboliserer åndernes tilbagevenden til de levendes rige.


Traditionerne binder os sammen om at mindes dem vi har mistet. I denne årstid, hvor de døde blade falder af træerne og året går på hæld, byder vi velkommen en i en sammensmeltning af traditioner der markerer kontrasten mellem livet og døden. Tænd et lys i pavillonens ventesal for en du har mistet, og tegn eller skriv en besked til dem på de hvide græskar.....

Velkommen til de dødes rige..."


Carla Lanta


Tekst skrevet til Halloween-fejring den 31.10.21, hvor vi havde omdannet Pavillonens "Bagage-rum" til kostumeværksted, hvor man kunne låne et kostume (indsamlet i lokalområdet i ugerne op til Halloween) og blive sminket i ansigtet. "Ventesalen" var et højtideligt rum med en installation, spejle, røgelse og musik – hvor man havde mulighed for en stund i eftertænksomhed og for at tænde et lys for den eller dem man har mistet.

(tekst fortsættes under billed-collagen her)

Udenfor, i "Stationshaven" var der ild i de gamle olietønder, der var tændt for blussene og vi serverede varm cacao og popcorn til børnene, vin chaud til de voksne.


Vi brugte ingen plastic, balloner, engangskrus...og vores græskar havde inden de landede hos os haft en storslået tilværelse som udsmykning på Bakken. Det betød at der var et par gnavemærker i nogle af dem, fra Dyrehavens rådyr. Men,..sådan noget ser man ikke når musikken spiller. Og det gjorde den!!


Vi gentager succesen næste år.

kh Pavillonen
55 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page